Ekşi Maya Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Ekşi Maya Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
EKŞİ MAYA
👉👉Malz:
🌾İlk etapta
100 gr un (katkısız) 
100 gr içme suyu(şebeke suyu) olmayacak
Mutfak terazisi
Tahta kaşık
2 adet Kavanoz
1 adet paket lastiği 🌾
Sonraki gün için:
450 gr un
450 gr su





Yapılışı
🌿İlk gün Kavanoza 100 gr un ve 100 gr suyu alıp tahta kaşıkla iyice karıştırıyoruz, kapağını kapatıyoruz. Karışımın en üst seviyesine gelecek şekilde kavanoza paket lastiği geçiriyoruz. Evimizin en sıcak köşesine koyuyoruz.( Diğer kavanozda kalan kısmı ne yazık ki atmak zorunda kalıyoruz😔😔Ama bu yalnızca ilk 10 gün böyle. Daha sonra zaten kalan kısmı ekmek yapımında kullanılacak...) 🌿İkinci gün aynı saatte karışımın 100 gr ını yeni kavanoza ayırıp içerisine 50 gr un ve 50 gr su ekleyerek iyice karıştırıyor(besleme işlemi) ve kapağını kapatıp paket lastiğini takıp aynı yerde bekletiyoruz.
Diğer 8 gün de 2.günde yaptığımız işlemi yapıyoruz.
10.gün mayamız paket lastiği ile işaretli yerin iki katı kadar kabarmışsa mayamız olmuş demektir. Tekrar besledikten sonra buzdolabına koyup haftada iki gün mayamızı dolaptan alıp besleme yapacağız. 15. günden sonra mayamız ekmek yapmaya hazır hale gelecektir.
Daha sonraki paylaşımlarımda inşallah ekmeği nasıl yaptığımı da anlatacağımhamiyetin_tarifkutusu na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments