Sponsorlu Bağlantılar
👉Malzemeler;
3-4 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su(Hamur hafif ne çok yumuşak ne çok sert olacak)
👉Yapılışı:
Un ve tuz karıştırılır. Su yavaş yavaş eklenerek hamurumuz yoğurulur ve yarım saat kadar dinlendirilir. Pişireceğimiz sac yada tavanın büyüklüğüne göre bezeler yapılır. Oklava ve un yardımıyla biraz kalın(çok ince olmaması gerekir) açılır. Kızgın sac ya da tavada ön ve arka yüzü mühürlenir. Piştikten sonra un serpilerek katlanır. Pişirme işlemleri bitince fotoğraflardaki gibi önce şeritler halinde, daha sonra bu şeritler de kibrit çöpü inceliğine kesilir. Kesilen erişteleri genişçe bir tepsiye yayılarak iyice kurutulur.
Afiyet olsun☺️☺️'na tesekkurler.
Afiyet olsun☺️☺️'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments