Ev Yapımı Doğal Tereyağı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mart 2019 Salı

Ev Yapımı Doğal Tereyağı

Sponsorlu Bağlantılar





Ev yapımı tereyağı👌🏻
Sponsorlu Bağlantılar
Ekranı Sola kaydırarak yapım aşamalarını görebilirsiniz👉🏻
Her hafta düzenli olarak aldığım 6kilo süt, 3 kilosunu içmelik ve 3 kilosunu yoğurt için kullanırım...
Sütü kaynatıp, soğuduktan sonra bir gece dolapta bekletip, ertesi güne üzeri sert kaymak tutmuş oluyor..
Alıp dondurucuda muhafaza ediyorum.
Bazende bekletmeden kaymağıyla beraber yoğurt yapıp yoğurt kaymaklarını dondurucuda bekletiyorum.
Yoğurt kaymağıyla tereyağı dahada lezzetli olur🤙🏻
Yaklaşık bir aydır biriktirdiğim kaymaklar sonuçu çıkan bir yemek tabağı büyüklükte olan tereyağı😋😍
EV YAPIMI TEREYAĞI
👉🏻Dondurucuda olan kaymakları alıp çözülmesi beklenir.
Sonra derin bir tencereye boşaltır.
Üzerine 1su bardak kadar su ilave edilip, blendirin yüksek devrinde vurulur..
Ara ara blendiri dinlendirin, yarım saat kadar vurulması gerekir.
Diğer bir işlemde ise ilk 10dk blendirden kaymaklarımızı geçirdikten sonra geniş bir kavanoza kaymaklarımızı doldurup kapağını sıkıca kapattıktan sonra iki elimizle yayık vurur gibi vuruyoruz.
Bu işlem çok fazla sürmüyor 10-15 dk kadar hemen topaklanıyor ,tereyağımız hem daha lezzetli hemde el ile vurulduğu için besin değerini kaybetmemiş oluyor..
Ekranı kaydırarak yapım aşamalarını göreceksiniz önce sulanır gibi oluyor.
Sonra katılaşıyor(boza kıvamı gibi)
En sonundada topaklanıyor..
Geri kalan işlemi kevgirle yağı toparlıyoruz.
Suyunu süzüp, tekrar soğuk su koyup yağı bir kaç kez süzüp yıkamak gerekir, biraz duru su olana kadar.
(İlk yıkama işlemini yapmadan önce ayranlı suyunu dökmeyin lor peynir yapımı için kullanın)
Eğer içinde sütlü suyunu süzüp bir kaç kez yıkamazsak, bir kaç güne acımsı olabilir.
Hemen tüketeceksek sorun yok.
En son işlemi elimizle yapıp yağı toparlayıp pürüzsüz hale getirmek..
Kızarmış ekmek üzerine sürüp afiyetle yemek😉😀hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments