Sponsorlu Bağlantılar
Ev Yapımı Süt Kreması
Ben haftalık aldığım sütlerin kaymaklarını saklama kaplarında biriktirip dondurucuda saklıyorum. Lazım olduğu zaman çıkarıp kullanıyorum. Kaymağı sütün üzerinden alırken sütlü olarak alıyorum. Yani sütünü iyice süzdürmüyorum. Bu hem kaymağı yumuşatıyor, hem de kaymakla beraber gelen süt oldukça yağlı oluyor. Aldığınız kaymağın kuru kısmı alta gelecek şekilde kaba yerleştirin veya yumuşaması için üzerine biraz daha süt gezdirin.
Kaymağınız hazırsa (Süt Kaymagı), hemen süt kreması yapmaya başlayabilirsiniz!
*Dolapta iyice soğumuş olan kaymağınızı mikserle yüksek devirde 10 dakika kadar çırpın. Hatta ben hafif buzlu haldeyken, bıçakla parçalara bölüp öyle çırptım.
*Katılaşmaya başlayınca çırpmayı bırakın. Yoksa kaymak sulanıp tereyağına dönüşmeye başlar!
*Katkısız gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz ev yapımı süt kremanız hazır. Artık kremanızı istediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz.
*Afiyet şeker olsun!
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments