Gül Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Gül Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






GÜL BÖREK
👉Malzemeler:
3 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kadar su
1 det yumurta sarısı(üzeri için)
İstenilen iç malzeme(Ben bir kısmını sade kaşarlı, bir kısmını da pide tarifimdeki iç harçtan yaptım)
👉Yapılışı:
Öncelikle tereyağı eritilir içerisine su eklenir. 
Yufkalar üçgen olacak şekilde dört eşit parçaya ayrılır. Üçgen parçanın üzerine fırça ile bolca tereyağı - su karışımından sürülür. Geniş olan kısmına iç harç ince bir şekilde serilir. Ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde sarılır. Kendi etrafında sarılır ve gül şekli verilir, açılmaması için uç kısmı alta kıvrılır. Tepsiye dizilir. Herbir yufka için aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments