Haşahaşlı Muhallebili Nefis Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Mart 2019 Salı

Haşahaşlı Muhallebili Nefis Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





MALZEMELER:
KEK İÇİN:
5 yumurta 
150 gram oda sıcaklığında tereyağı 
1 su bardağı +3 çorba kaşığı toz şeker 
1,5 su bardağı haşhaş
1 su bardağı un 
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz 
yarım paket kabartma tozu 
MUHALLEBİ İÇİN :
4 su bardağı süt 
2 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı nişasta 
1,5 su bardağı toz şeker 
1 yemek kaşığı tereyağ ve ya margarin VİŞNELİ SOS İÇİN:
3 su bardağı vişne suyu 
3 çorba kaşığı nişasta 
yarım su bardağı toz şeker 
HAZIRLANIŞI:
tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın 
yumurtaların akını ve sarısını ayırıp ayrı ayrı çırpın yumurta sarılarını 
yumurta sarılarını şekerli karışıma ekleyip çırpın daha sonra ceviz un,kabartma tozu ve haşhaşı ekleyin karışıma en son çırptığınız yumurta beyazlarını ekleyip yavaş yavaş karıştırın karışımı yağlanmış kare borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin keki soğumaya bırakın muhallebi için margarin hariç tüm malzemeleri koyulaşana kadar pişirin pişen muhallebiyi margarini ekleyip karıştırın kekin üzerine muhallebiyi dökün.vişne sosu için vişne suyu nişasta ve şekeri ekleyip çırpma teliyle çırpın 
kaynayıncaya kadar pişirin kıvam alan sosu muhallebinin üzerine 
dökün pastayı bir gece buzdolabında bekletip servis edebilirsinizazimearas'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments