Sponsorlu Bağlantılar
HATAY KÖMBESİ 👉Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker (Damak tadınıza göre artırabilirsiniz)
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarımşar çay kaşığı mahlep, zencefil, tarçın, rezene
1 pk vanilya
1 pk k. Tozu
6.5 su bardağı un
👉Yapılışı:
Oda ısısında tereyağı, sıvıyağ, süt, su bir kaba alınır iyice karıştırılır. Şeker, baharatlar, k. tozu ve vanilya da eklenir iyice karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır susama batırılır ve kalıba bastırılır( Kalıba yapışmaması için üzerine buzdolabı poşeti seriyorum bu şekilde daha pratik oluyor) Kalıptan çıkarılır ve tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir.'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments