Havuçlu Cevizli Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Havuçlu Cevizli Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Havuçlu Cevizli Kek
4 adet oda Isısında yumurta
1 yemek kaşığı sıcak su
1 subardağı +2 yemek kaşığı şeker
1 subardağı sıvıyağ 
Yarım subardağı süt
Yarım subardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
2 adet orta boy rendelenmiş havuç
4 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz
Üzeri için pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir yemek kaşığı sıcak suyla 3-4 dakika çırpılır. İçerisine şeker ilave edilip, şeker ve yumurta 7-8 dakika orta devirde çırpılır. Sırasıyla süt, su, sıvıyağ eklenip bir tur daha çırpılır. Tarçın ve vanilya eklendikten sonra unu ve kabartma tozunu da ekleyerek olaya dahil ediyoruz. Yavaş yavaş sıvı karışıma unumuzu yediriyoruz. Havuçlarımızı soyup rendeledikten sonra 1 yemek kaşığı unu üzerine serpiştirip, havucu unla harmanlıyoruz.( Havucun kekin dibine çökmesini önlemek için...) Son olarak havuç ve cevizi de kek hamurumuza karıştırıyoruz. Güzelce yağlanıp unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ilk 15 dakika, kalan sürede fırının ısı ayarını 170 dereceye getirerek pişiriyoruz. 20 dakika asla fırının kapağı açmayın. Kürdan testi yaptığımız kekimizi oda ısısına gelene kadar kapağı açık olan fırınımızda bekletiyoruz. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serperek şık bir görüntü veriyoruz. Mis gibi kekimiz misafirleri için hazırda bekliyor.☺💁🏼‍♀️
🍂🍂AFİYET OLSUN!🍂serapsultanmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments