İki Kat Arası Pratik Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

İki Kat Arası Pratik Börek

Sponsorlu Bağlantılar






Sponsorlu Bağlantılar
İKİ KAT ARASI PRATİK BÖREK
👉Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Hafif ele yapışacak kadar un ilavesi
👉İç malzemeleri:
Peynir, maydanoz
👉Yapılışı :
Hamur için, un ve tuz hariç diğer malzemeler karıştırılır. Bir iki dakika kabarcıklar oluşması beklenir ardından kontrollü bir şekilde tuz ve un eklenerek yoğrulur. Yoğurma işlemi bittiğinde hamur ele yapışır bir kıvamda olacak, sert olmamalı!!! Üzeri kapatılarak ılık bir ortamda 20-30 dk kadar mayalandırılır. Hamur iki eşit parçaya ayrılır. Tepsimizin tabanı bolca yağlanır, hamurun yarısı tepsiye alınır ve elimizle açarak tepsiye yayılır. Üzerine harcın tamamı döşenir,diğer yarısı da açılarak iç harcın üzerine serilir. Üzerine yumurta sarısı-pekmez karışımı sürülür, susam-çörekotu serpilerek fırında pişirilir.hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments