Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAKLI EL AÇMASI BÖREK
👉Hamuru için;
Büyük boy fırın tepsisi için:
Malzemeler :
16 yemek kaşığı dolusu un,
2 tatlı kaşığı silme tuz
Yeteri kadar ılık su
👉İç harcı için:
1 kg temizce yıkanmış, doğranmış ıspanak
6-7 adet orta boy soğan
1 fincan sıvıyağ
2 adet kırmızı biber(yeşil de olabilir )
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber, tuz, kimyon pulbiber
👉Un ve tuz karıştırılır, su yavaş yavaş eklenir ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde yoğurulur ve üzeri kapatılarak 15 dk kadar dinlendirilir. 👉Bu arada soğan küçük küçük doğranarak yağda kavrulur, 1 tatlı kaşığı salça eklenir, çiğ salça kokusu gidince, içerisine doğranmış ıspanak atılır ve kavurarak suyunu iyice çekmesi sağlanır. Tuzu ve naharatları eklenerek ocağın altı kapatılır ve soğuması sağlanır.
👉Hamurdan 8 eşit beze yapılır. Bezeler, un ve oklava yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açılır.Tepsinin tabanı bolca sıvıyağlanır. Bir kat hamur(araya sıvıyağ sürülecek) , bir kat iç harç olacak şekilde tepsiye döşenir. En üst kattaki hamurun üzerine iyi kızarması için yine sıvıyağ sürülür. Dilimlenir ve fırında pişirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️ na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments