Ispanaklı Gözleme - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Ispanaklı Gözleme

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Ispanaklı gözleme
Malzemeler : - 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
-1tatlı kaşığı maya
İç harcı için : - 350 gram incecik doğranmış ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı beyaz peynir kırıntısı veya aynı oranda lor peyniri
- yarim cay bardagi zeytin yağı
-1 yemek kaşigi biber salçası -1 tatlı kaşığı kekık 
Üzeri için : - Tereyağı
Öncelikle unun ortsını açarak suyunu ve tuzunu ilave edin. İyice yoğurup kıvamında ele yapısmayan kulak memesı yumuşaklığında bir hamur yapın ve bir kenarda üzerini örterek mayalanması için dinlendirin. Bu esnada iç harcını hazırlayalım.Bunun için bir tavaya sıvı yağı alın kızdırın ve içine ince ince doğradığınız soğanı alın ve hafif pembeleşene kadar kavurun sonrasında içine salçasını ekleyıp bırazda soğanı salça ile soteleyıp,incecik kıyılmış ıspanakları ayrı bır yerde tuz ıle ovup suyunu sıktıktan sonra ekleyıp yaklaşık 3 dakıka kadar kavurun.Ocağı kapatın ve içine beyaz peynir kırıntısını veya lor peynirleri ilave ettikten sonra bır kenarda soğumaya bırakın .Daha önce üzerini örterek din bıraktığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oklava veya merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın, Daha önce hazırladığınız iç malzemeden yarısına koyup diğer yarısını üzerine yavaşça kapatın ve elinizle kenarlarına bastırın. Bir teflon tavada altını ve üstünü hafif yağlayıp kızartarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra sıcacık iken üzerine tereyağı sürün.Hatay usulü ıspanaklı gözleme servise hazır. Afiyet olsunhatayliyimutfaktayim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments