Kalburabastı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mart 2019 Salı

Kalburabastı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Kalbura bastı
👉🏻1adet yumurta.
150grm oda sıcaklığında tereyağı.
1çay bardaktan bir parmak eksik sıvıyağ (bardak ölçümüz 100ml)
1çay bardak şeker.
3yemek kaşığı irmik.
1su bardak çok ince olmayacak şekilde ceviz kırıkları(bardak ölçümüz 200ml)
1p,vanilya .
1p,kabartma tozu .
Aldığı kadar azar azar un ekleyip ele yapışmayan hamur yapılır.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp istenildiği gibi şekil verilir(Ben patates doğrama aparatının üzerinde hamuru yuvarlayarak şekil verdim)
Tepsiye aralıklı dizilir .
160d,kızarana dek pişirilir.
Şerbeti için..
3 su bardak şeker.
3su bardak su..
Yaklaşık 15-20dakika kadar kısık kaynatılır.
1çay kaşık limon suyu ekleyip kapatılır ve şerbet ılıtılır..
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür..
5dakika kadar bir tepsi kapatıp alınır ..
2-3saat sonrada servise hazırdır..hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments