Karnıyarık Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Karnıyarık Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





KARNIYARIK TATLI 
150 GR oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi veya 1 vanilya
1 hamur kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Şerbeti için ;
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için ;
Dövülmüş ceviz veya fındık
Antep fıstığı
.Öncelikle şerbeti hazırlamamız lazım tencereye su, şeker ve limon suyunu koyup şerbeti kaynatın ve soğuması için bir kenara bırakın.
Yoğurma kabına sırasıyla tüm malzemeleri koyup azar azar un ilave ederek Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp patates dilimleyicisi üzerinde açın kenarlarından ortaya doğru kapatın ve çevirip tam ortasında bıçakla kesin. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra üzerine istediğiniz malzemelerle süsleyip servis yapın.elifin.mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments