Sponsorlu Bağlantılar
KIYMALI MİNİK PİDELER
Hamuru İçin :
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yumurta(sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un(200ml bardakla 3. 5 su bardağı kullandım)
KIYMALI HARÇ İÇİN
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet doğranmış sivri biber
1 adet küçük veya yarım adet büyük kapya biber
Bir tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz, pul biber
Sıvıyağ(kenarları için)
HAZIRLANIŞI
Ilık sütü, toz şekeri ve toz mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın. Ön mayalama için köpük köpük olana kadar bekletin.Diğer malzemeleri ekleyip aldığı kadar un ilâve ederek kulak memesi kıvamında yoğurun.Üzerini streç folyoyla kapatıp, iki katı büyüklüğüne ulaşıncaya kadar mayalandırın. Mayalanan hamurları mandalinadan biraz daha küçük boyda yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Tepside elimizle büyüttüğümüzde birbirine değmemeli.Tepsideki hamurları iç harcı hazırlayana kadar biraz mayalandırın.Hamurların kurumaması için üzerlerini temiz bir bezle örtün.İç harcı için kıymayı, küçük küçük yemeklik doğradığınız soğanı, küçük ve ince doğranmış biberleri, salçayı, sıvı yağı, ince ince doğradığınız maydanozu, 1 yemek kaşığı suyu, tuzu ve baharatları ekleyip elinizle tüm malzemeler karışana kadar yoğurun.İç harcı hazırlar hazırlamaz, mayalanan hamurları elinizle şekillendirin.Bunun için önce üzerlerine hafif hafif bastırıp yassıltın.Ardından parmak uçlarınızla kenarlara fazla yaklaştırmadan ileri doğru ittirerek ve ortadaki hamuru elinizle kenarlara doğru iterek çukurlaştırın.Orta kısmını mümkün olduğunca inceltmeye çalışın ki fırında kabardığında ortası fazla kabarmasın.Ardından orta kısımlara çatal batırın.İç harcı hamurlara paylaştırıp elinizle ortalarına yayın.Kenarlarına yumurta sarısı sürüp yaklaşık 10 dakika daha tepside dinlendirin.Pidelerin kıymalı kısmına elinizle tekrar bastırıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pidelerin kenarlarına sıvıyağ sürüp fazla soğumadan afiyetle tüketin. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments