Kızarmadan İsli Kebabı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Kızarmadan İsli Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






KIZARTMADAN İSLİM KEBABI
Malzemeler :
4 adet kemer patlıcan
6-7 adet küçük domates
4-5 adet yeşil biber
Köftesi için:
400 gr dana kıyma
2 adet orta boy soğan
2 dilim bayat ekmek içi(robotta çekilmiş) 
1 adet yumurta
Tuz, pulbiber, karabiber
Yarım çay bardağı su
Sosu için:
1 tatlı kaşığı salça
1 kase su
Birkaç yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber, tuz, pulbiber, kekik
Patlıcanları yağlamak için küçük bir kase sıvıyağ 
Yapılışı :
👉Öncelikle köfte için soğan rendelenir ve diğer malzemelerle birlikte iyice yoğrulur.
👉Patlıcanlar ince uzun olacak şekilde dilimlenir. Fırça yardımıyla yağlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 20 dk kadar fırınlanır.
👉Domates ve biberler uygun şekilde dilimlenir.
İki patlıcan dilimi çapraz şekilde üstüste koyulur, ortasına mandalina büyüklüğünde köfte koyulur. Uçları ortada birleştirilir ve kürdan batırılır. Üst kısmına da biber ve domates takılarak tepsiye dizilir. Bu işlem tamamlandıktan sonra hazırladığımız sos yemeğin üzerine gezdirilir ve 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments