Pastane Usulü Ayçöreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Pastane Usulü Ayçöreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






PASTANE USULÜ AYÇÖREĞİ
👉👉Malzemeler :
👉İç harcı için:
5-6 Dilim Kakaolu Kek(Sayfamda tarifi var) 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 küçük fincan kuru üzüm
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı şeker
Tercihe göre portakal - limon kabuğu rendesi 
1,5-2 çay bardağı kadar su
👉Üzeri için
File badem(Ben fındık kullandım)
👉Çörek Hamuru İçin:
100gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ 
4 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı su(mayayı eritmek için) 
1 adet yumurta(Akı içine sarısı dışına)
4 su bardağı un
1 fiske tuz
👉Yapılışı
Öncelikle kek rondoda öğütülür. Su hariç diğer malzemelerle harmanlanır. Su yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Cevizden büyük parçalar alınarak ince uzun şekil verilir.
Çörek malzemesi yoğurulur. Mayalanmadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak merdane ile oval olarak açılır. İç harcı yerleştirilir ve geniş kenarından sarılarak ay şekli verilir. Yumurta sarısı sürülür. Fındık serpilerek, fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments