Pastane Usulü Elmalı Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mart 2019 Salı

Pastane Usulü Elmalı Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





PASTAHANE USULÜ ELMALI KURABİYE
. 👉🏻İç harcı için..
3adet orta boy tatlı elma soyulup rendelenir .
Tavaya konur.
Üzerine 1çay bardak şeker (bardak ölçümüz 100ml)
Şeker eriyip suyunu çekene dek ocakta tutulur.
Ocak’tan aldıktan sonra 1silme tatlı kaşık tarçın.
3 -4 kaşık ceviz kırığı (isteğe bağlı)
Koyup karıştırılıp,soğumaya bırakılır.
Hamuru için.
150 grm oda sıcaklığında tereyağı yada margarin .
1çay bardak sıvıyağ.
1çay bardak pudra şekeri(bardak ölçümüz 100ml)
1adet yumurta(sarısı hamura,akı üzeri için)
2yemek kaşık yoğurt(hamurun güzel açılması için önemli konulması gerekir )
2yemek kaşık sirke(üzüm)
1paket vanilya 
1pakwt kabartma tozu
Aldığı kadar azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur yapılır .
Hamuru un serili tezgah üzerine 05cm kalınlığında merdane ile açılır.
Su bardağı ile kesilir .
Kesilen her bir parçanın üzerine Elmalı harçtan bir tatlı kaşık kadar koyup fotoda görüldüğü gibi çok bastırmadan kapatılır .
Hamurun hepsi bu şekil tamamlandıktan sonra tepsiye hafif aralıklı dizilir.
Ayırdığımız yumurta akı üzerlerine sürülüp fındık kırığı serilir.
170 d,fansız ayarlı fırında yaklaşık 20-30 dakika arası hafif beyaz kalacak şekilde pişirilir .
Kurabiyeler ılıdıktan sonra pudra şekeri serpilir..
Afiyetle tüketilir😉hacerinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments