Sponsorlu Bağlantılar
PRATİK TREMİSU
KEKİ İÇİN
4 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (25gr)
1.5 su bardağı un
KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
KREMASI İÇİN
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet toz kremşanti
2 yemek kaşığı krem çikolata
200 gr labne peyniri
ÜZERİ İÇİN
Kakao
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri en az 5 dakika çırpın. Sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip çırpmaya devam edin. kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edip çırptıktan sonra, yağlanmış dikdörtgen borcama eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü şekilde pişirin. 1 su bardağı sıcak sütün içine granül kahve ve toz şekeri ilave edip, kahve ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. İlk sıcaklığı geçen kekin üzerine, kuru yer kalmayacak şekilde kaşık yardımıyla dökün ve sosu çekip, iyice soğumasını bekleyin. 2 su bardağı süt ile 2 poşet sade toz kremşantiyi iyice çırpın. Suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini de ilave edip iyice çırptıktan sonra eşit şekilde ikiye bölün. Böldüğünüz kremanın bir tanesine 2 yemek kaşığı krem çikolata ekleyip çırpın. Soğuyan kekin üzerine eşit şekilde yayın. Diğer sade kremayı da üzerine eşit şekilde yayıp, iyice soğuması için en az 4 saat buzdolabına dinlendirin. Buzdolabından çıkartıp, üzerine kakao eleyip dilimleyerek servis edin.(Arzu ederseniz kakaoyu kalıp kullanarak da serpiştirebilirsiniz)Daha lezzetli olması açısından vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederim. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun❤❤❤ 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments