Sponsorlu Bağlantılar
TEREMYAĞLI SULTAN TATLISI
125 gr teremyağ(oda ısısında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un(2.5 su bardağına yakın un kullandım)
Arzuya göre portakal ve limon kabuğu rendesi
DIŞ KISMI İÇİN
Süt
Mavi haşhaş
İrmik(çiçekleri bulamak için)
Badem veya fındık içi(üzeri için)
ŞERBET İÇİN
2. 5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Su bardağı ölçüsü 200 ml’dir
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyup karıştırın.Ocağın üzerine alıp kaynamaya başlayınca bir kaç damla limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Tatlının hamuru için yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç, oda ısısında yumuşamış teremyağını ve diğer malzemeleri koyup elinizle tüm malzemenin birbirine karışmasını sağlayın.Unun yarısını ve kabartma tozunu ilave edip yoğurduktan sonra kontrollü şekilde kalan unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun(un miktarı kullanılan malzemeye göre değişebilir).Yoğurduğunuz hamurdan 15 adet, cevizden biraz büyük bezeler yapın.Kalan hamuru tatlının çiçek kısmı için kenara ayırın. Hazırladığınız bezeleri önce süte ardından haşhaşa iyice bulayıp tepsiye yerleştirin.Tatlının çiçek kısmı için, yağlı kağıt yardımıyla hamuru ne çok ince nede çok kalın olmayacak şekilde tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Çiçek kalıbıyla şekiller çıkartıp bir taraflarını irmiğe bulayın. Buladığınız kısım üste gelecek şekilde bezelerin üzerine yerleştirin. Üzerlerine badem veya fındık içi batırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çiçekler hafif pembeleşip altı kızarana kadar pişirin.Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
Bu nedenle fırınınızın ısısına göre kontrollü şekilde pişirin. Pişen tatlılarınızı fırından çıkartıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti her bir tatlının üzerine gelecek şekilde gezdirerek dökün.
Üzerini bir tepsiyle kapatın ve üst kısımlarının da şerbeti iyi çekmesi için ara ara kaşıkla her bir tatlının üzerine şerbet gezdirin. İyice soğuyup dinlendikten sonra afiyetle tüketin.Tatlınızın daha lezzetli ve kıvamında olmasını isterseniz bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim. Ben bu tatlıyı servis etmeden önce buzdolabında biraz soğutup servis etmeyi tercih ediyorum.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments