Sponsorlu Bağlantılar
Şekerpare
Malzemeler:
225 gr margarin (tereyağ ) kullandım ben
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı toz fındık
1 paket kabartma tozu
500 gr un (4 su bardağı ) klasik su bardağı
1yumurta sarısı(üstüne)
1 yemek kaşığı pekmez(üstüne)
Şerbeti:
800 ml su (4 Su bardağı)
1 kilo toz şeker(5 buçuk bardak )klasik su bardağı
5 damla Limon suyu
Yapılışı:Malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz yumurtadan küçük parçalar koparıp sekillendiriyoruz yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üstüne sürüyoruz 160 derecede 30 dk pişiriyoruz.Serbetimizi kaynatip limon suyunu ilave ediyoruz fırından çıkmış sıcak sekerparelere sıcak şerbeti döküyoruz serbeti iyice çektikten sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun 😋👍
Not;Ben ölçüleri teraziyle tarttim bardak ölçüsü değişebilir. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments