Sponsorlu Bağlantılar
1 paket margarin veya tereyağ
1 çay çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kakao
3 buçuk 4 su bardağı kadar un. Kontrollü ekleyim yumuşak bir hamur olacak.
İç malzemesi
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kadar Portakal veya limon kabuğu rendesi
Üzeri için
60 gr bitter çikolata
60 gr beyaz çikolata
İsteğe göre fındık,fıstık, .
Hazırlanışı
Öncelikle Hindistan cevizi yumurta akı portakal kabuğu rendesi bir kaba alınarak güzelce yoğrulur. 25 adet minik toplar çıkacak şekilde yuvarlanarak hazır edilir.Hamurumuz için Bütün malzemeler bir kaba alınarak güzelce karıştırılır. Dilerseniz ilk etapta mikserle de Karıştırabilirsiniz. Unumuz kontrollü bir şekilde eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Üçte bir bölümü ayrılarak bir tatlı kaşığı kakao ile küçük olan bölüm yoğrulur. Sade olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elimizde bastırılarak hafif açılır. Kakaolu olan hamurumuzdan fındık büyüklüğünde alınarak daha ince açılır ve sade olan hamurumuzun üzerine konulur.Daha önceden hazırlamış olduğumuz hindistancevizi Toplarımız dan da bir adet alınır ve kakolu hamurun üzerine konulur. Üç katman şeklinde kurabiyemiz elimize alınarak alt kısmından kapatılır ve yuvarlanarak top şekli verilir tepsiye dizilir. Bu şekilde bütün kurabiyelerimizi hazır ettikten sonra önceden ısıtırmış180° fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Çikolatalarımız benmari usulü eritilerek hazır edilir. Soğuyan kurabiyemiz çikolatalarımıza batırılır ve dilediğiniz şekilde süslenerek servise hazır edilir. 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments