Sponsorlu Bağlantılar
Teremyağlı Pastane Usulü Ekler
Malzemeler;
Hamuru için:
2 su bardağı un,
2 su bardağı su,
100 gram teremyağ,
4 adet yumurta,
Bir tutam tuz,
Bir tutam şeker.
Kreması için:
3 su bardağı süt,
1 su bardağı toz şeker.
2 yemek kaşığı nişasta,
4 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya.
Üzeri için;
160 gram bitter çikolata,
80 gram sade çikolata,
Antep fıstığı.
YAPILIŞI;
Merhaba arkadaşlar 🙋🏻♀️
Öncelikle tencereye 100 gram teremyağdan koyun ve eritin, ardından suyu ilave ederek orta ateşte kaynatın ,kaynadıktan sonra ununu azar azar dökerek ilave edin daha sonra hamur kıvamına gelene kadar karıştırın altını kapatın, ve soğumaya bırakın, soğuduktan sonra 4 adet yumurtayı elinizle yedirerek teker teker kırın ve yoğurun, çok cıvık bir kıvam oluyor. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hamuru krema torbasına doldurun ve aralık bırakarak, uzun şeritler yapın sonra 180°clik fırında yaklaşık 25-30 dk kadar pişirin, üzeri kızarıp piştikten sonra 10 dk kadar fırında beklesin (şayet fırını hemen açıp çıkarırsanız ekler hamurunuz sönebilir) Daha sonra o fırında duru versin siz kremasını hazırlayın tencereye gerekli malzemeleri koyun ve pişirin kıvamlı bir krema olmasına dikkat edin, kremamızı da pişirdikten sonra soğumaya bırakın, ardından mikserle çırpın daha pürüzsüz bir kıvam oluyor çünkü, sonra ekleri fırından çıkarıp soğuttuktan sonra bıçak yardımıyla istediğiniz yerinden bir miktar kesin, krema torbasiyla veya tatlı kaşığı ile kremanızdan alıp içlerini doldurun ve borcama dizin, aynı işlemi bitene kadar yapın, üzerine önceden benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp antep fıstığı ile süsleyin servise hazır hale getirin,1 saat dolapta bekletin.🍴Afiyet olsun.'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments