Baton Pasta - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Nisan 2019 Perşembe

Baton Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
BATON PASTA
4 yumurta 
1 su bardağından bir bardak eksik toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı nişasta 
3 yemek kaşığı sıcak su
Sponsorlu Bağlantılar
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz






Kreması
2 yumurta sarısı 
4 çorba kaşığı toz şeker 
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta 
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket vanilya 
3 su bardağı süt 
200 ml çiğ krema ( kontrollü eklenecek. İstediğimiz kıvama gelince eklemeyi bırakalım)
1 yemek kaşığı toz kremşanti.
Üzerini kaplamak için
1 buçuk paket kremşanti 
1 su bardağı soğuk süt ( çok koyu olursa bir iki yemek kaşığı kadar daha süt ekleyebilirsiniz 
Hazırlanışı;
Önce kremayı hazırlayın.Vanilya çiğ krema ve bir kaşık kremşanti hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra vanilyayı ekleyin. Tamamen soğuduktan sonra çiğ kremamızı ve şantimizi ekleyip aynı zamanda mikserle karıştırarak istediğimiz kıvama gelmesini sağlayın. Kremamız hazır.👍 Pandispanyamız için yumurta sarısı ve beyazını ayıralım. Yumurta sarısı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Sıcak suyu ve en az iki defa elediğimiz kuru malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım. Daha sonra yumurta beyazlarını köpürtüp ters çevirdiğimizde akmayacak kıvama getirelim. Hazırladığımız yumurta sarısı karışımımıza yumurta akını 2-3 defa da yavaş hareketlerle yedirelim. Yağlı kağıt serili fırın tepsinize eşit şekilde dökerek 180°’de 10-15 dakika pişirelim. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp ters çevirelim ve altındaki yağlı kağıttan ayıralım. Kekimizi eşit olarak üç parçaya bölelim bir bardak sütün içine bir tatlı kaşığı kadar şeker ilave ederek kekimizin her katını azar azar şekerli süt ile ıslatmış olalım.Hazır olan kremamızı İle ilk katımızı kaplayalım. Ben kolaylık olsun diye krema mı bir buzdolabı poşetine alarak ucundan kesiyorum ve bu şekilde kekimin her yerine eşit bir şekilde Karamanın gitmesinin sağlamış oluyorum. Bütün pastalarımda bu yöntemi kullanıyorum. Aynı şekilde üç katımızı da tamamlayalım son olarak kremşantimizle kekimizi kaplıyalım ve dilediğiniz şekilde süsleyelim tam da çilek zamanı gelmişken ben Çilekli süslemeyi tercih ettim🍓eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments