Sponsorlu Bağlantılar
BİSKÜVİLİ ELMALI PASTA
Tabanı:
2,5 paket burçak bisküvi
1 su bardağı ılık süt
İç harcı:
4 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri:
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
Hindistan cevizi
🍎 Önce elmalı harç hazırlanır. Elmaların kabukları soyularak rendelenir. Bir tavaya alınıp üzerine şekerler ilave edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır ✔️
🍎 Soğuk süt krem şanti ile üstündeki tarife göre çırpılır ✔️
🍎 Kare borcama bisküviler sütle ıslatılarak dizilir. Üzerine krem şantinin yarısı yayılır. Üzerine elmalı harcın yarısı dağıtılır. Tekrar ıslatılmış bisküvi konur. Tekrar elmalı harç konur. En üste kalan krem şanti eşit şekilde yayılır. Üzeri bol hindistan cevizi ile süslenir ✔️
🍎 Bir-iki saat buzdolabında dinlenmesi yeterlidir. Afiyetle 'ne tesekkurler.
Tabanı:
2,5 paket burçak bisküvi
1 su bardağı ılık süt
İç harcı:
4 adet elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri:
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti
Hindistan cevizi
🍎 Önce elmalı harç hazırlanır. Elmaların kabukları soyularak rendelenir. Bir tavaya alınıp üzerine şekerler ilave edilip suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra tarçın ve ceviz ilave edilip karıştırılır ✔️
🍎 Soğuk süt krem şanti ile üstündeki tarife göre çırpılır ✔️
🍎 Kare borcama bisküviler sütle ıslatılarak dizilir. Üzerine krem şantinin yarısı yayılır. Üzerine elmalı harcın yarısı dağıtılır. Tekrar ıslatılmış bisküvi konur. Tekrar elmalı harç konur. En üste kalan krem şanti eşit şekilde yayılır. Üzeri bol hindistan cevizi ile süslenir ✔️
🍎 Bir-iki saat buzdolabında dinlenmesi yeterlidir. Afiyetle 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments