Deniz Kestanesi Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Deniz Kestanesi Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
DENİZ KESTANESİ TATLISI
1 paket margarin (250gr)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu






Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Önce şerbeti hazırlanır. Su ve şeker tencerede şekerler eriyene kadar kaynatılır. Bir kenara alınıp soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığındaki yumuşamış margarin ve yumurta ile iyice yoğrulur. İçine kakao, irmik, ceviz ve vanilya konup karıştırılır. En son kabartma tozu ve un eklenerek hamur yoğurulur.
Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve kase içerisindeki haşhaşa bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bu aşamada fındıkları yumurtaya batırarak ortasına hafifce batırabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 derece kontrollü bir şekilde pişirilir.
Tatlı fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra iyice soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
5-6 saat bu şekilde bekledikten sonra şerbet içine yeterli miktarda çekmiş olacaktır. Bekledikçede güzelleşen bir lezzet 😍
Afiyet olsun 🌹muhallebinindibi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments