Sponsorlu Bağlantılar
JÖLELİ BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
1 paket muzlu jöle 🍌
3 adet muz 🍌🍌🍌
Yarım paket robotta çekilmiş bebe bisküvisi
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin
🍌 Muzlu jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır. Islatılmış silikon kalıba boşaltılır. Üzerine doğranmış muzlar eklenir. Donmaya bırakılır.
🍌 Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır. Devamlı karıştırılarak pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınır. İçine tereyağı ve vanilya eklenip çırpılır. Soğumaya bırakılır.
🍌 Muhallebi ılıdıktan sonra yarısı jölenin üzerine boşaltılılır. Üzeri düzlenir. Üzerine ufalanmış bisküviler serpiştirilir. Kalan muhallebi de bisküvilerin üzerine dökülür ve tatlı buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün ya da 4-5 saat sonra kalıp servis tabağına ters çevrilir ve tatlı dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
1 paket muzlu jöle 🍌
3 adet muz 🍌🍌🍌
Yarım paket robotta çekilmiş bebe bisküvisi
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin
🍌 Muzlu jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır. Islatılmış silikon kalıba boşaltılır. Üzerine doğranmış muzlar eklenir. Donmaya bırakılır.
🍌 Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır. Devamlı karıştırılarak pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınır. İçine tereyağı ve vanilya eklenip çırpılır. Soğumaya bırakılır.
🍌 Muhallebi ılıdıktan sonra yarısı jölenin üzerine boşaltılılır. Üzeri düzlenir. Üzerine ufalanmış bisküviler serpiştirilir. Kalan muhallebi de bisküvilerin üzerine dökülür ve tatlı buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün ya da 4-5 saat sonra kalıp servis tabağına ters çevrilir ve tatlı dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments