Jöleli Bisküvili Muhallebi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Jöleli Bisküvili Muhallebi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
JÖLELİ BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ 
1 paket muzlu jöle 🍌
3 adet muz 🍌🍌🍌
Yarım paket robotta çekilmiş bebe bisküvisi
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin






🍌 Muzlu jöle üzerindeki tarife göre hazırlanır. Islatılmış silikon kalıba boşaltılır. Üzerine doğranmış muzlar eklenir. Donmaya bırakılır.
🍌 Muhallebisi için süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır. Devamlı karıştırılarak pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınır. İçine tereyağı ve vanilya eklenip çırpılır. Soğumaya bırakılır.
🍌 Muhallebi ılıdıktan sonra yarısı jölenin üzerine boşaltılılır. Üzeri düzlenir. Üzerine ufalanmış bisküviler serpiştirilir. Kalan muhallebi de bisküvilerin üzerine dökülür ve tatlı buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün ya da 4-5 saat sonra kalıp servis tabağına ters çevrilir ve tatlı dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun muhallebinindibi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments