Kremalı Kemalpaşa Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Nisan 2019 Cuma

Kremalı Kemalpaşa Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kremalı Kemalpaşa Tatlısı
1lt süt
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
(tatlı seviyorsanız artırabilirsiniz)
5dolu kaşık un 2kaşık nişasta toplamda bir su bardağından biraz fazla
2paket damla sakızlı vanilya
1yemek kaşığı dolu tereyağı
1çimdik tuz
Üzeri için karamel sos






Kemalpaşa tatlısının yarısından daha azını pişirdim.Ben çok az şekerli sevdiğim için 1su bardağına yakın şeker ile hazırladım şerbetini.Pakette hazırlama şekli çok şekerli ve pişme süresi uzun pişirme işlemini kontrol ederek yaptım.Vanilya, tereyağını ve bir çimdik tuzu eklemeden kremayı sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Ocağı kapatınca ayırdığımız malzemeleri ekleyip mikserle 5dk kadar karıştırıyoruz.Kremayı koyacağımız kabı sudan geçirip (ıslak olması kremanın daha sonra içinden kolayçıkmasını sağlayacaktır)Ortası oyuk kalıp kullandım  kremayı kalıba paylaştırıyoruz.Bir gece buzdolabında dinlendirip kalıptan çıkartırken kenarlarını elimizle hafif açtırıp ters çeviriyoruz çukur olan kısımlara kemalpaşa tatlısını yerleştirip üzerine karamel sos gezdirip servis ediyoruz.nurayybaser'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments