Sponsorlu Bağlantılar
MUSKA BÖREĞİ
Malzemeler
2 adet yufka
Sos harcı için;
2 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
İç malzeme;
Beyaz peynir
Uzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı
Tereyağı sos tavasına alıp eritin. sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırın.
bir adet yufkayı masanın üzerine serin hazırladığınız harçtan yufkanın yarısına kadar fırça ile sürün.
Yufkanın diğer tarafını üzerine kapatın. Yine aynı harçtan sürün.
Yufkayı bıçak ile 4-5 santim aralığında kesin yufkanın düz kısmına peynir koyun ve muska şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Bu şekilde yarım saat kadar bekletin.
Yarım satin sonunda muskaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın afiyet olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments