Sponsorlu Bağlantılar
PAMUK POĞAÇA
❤️ Malzemeler: (2tepsilik)
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağı
2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 adet yaş maya
1 .5 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı dolusu şeker
Alabildiği kadar un
İç malzemesi
200 gr kadar peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı yoğurma kabına ılık suyu sütü yoğurdu ve mayayı koyup karıştırıyoruz ardından sıvı yağı şekeri yumurta akını tuzu ekleyip tekrar karıştırıp elenmiş katmer unu ekliyoruz elimize yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp mayalanması için yarım saat bekletip elimizi yağlayıp tekrar yoğuruyoruz üzerini örtüp yarim saat kadar tekrar bekletip yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz parmaklarımızla çay tabağı büyüklüklüğünde açıyoruz peynirli harçtan koyuyoruz tekrar uçlarından kapatarak avucumuzun içinde yuvarlayarak şeklini veriyoruz tepsiye dizip üzerini örtüp tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletiyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp haşhas serpip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet bal olsun 'a tesekkurler..
❤️ Malzemeler: (2tepsilik)
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağı
2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 adet yaş maya
1 .5 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı dolusu şeker
Alabildiği kadar un
İç malzemesi
200 gr kadar peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı yoğurma kabına ılık suyu sütü yoğurdu ve mayayı koyup karıştırıyoruz ardından sıvı yağı şekeri yumurta akını tuzu ekleyip tekrar karıştırıp elenmiş katmer unu ekliyoruz elimize yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp mayalanması için yarım saat bekletip elimizi yağlayıp tekrar yoğuruyoruz üzerini örtüp yarim saat kadar tekrar bekletip yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz parmaklarımızla çay tabağı büyüklüklüğünde açıyoruz peynirli harçtan koyuyoruz tekrar uçlarından kapatarak avucumuzun içinde yuvarlayarak şeklini veriyoruz tepsiye dizip üzerini örtüp tepsi mayası için 20 dakika kadar bekletiyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp haşhas serpip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet bal olsun 'a tesekkurler..
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments