Şekerpare - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Şekerpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Şekerpare
200 gr margarin veya tereyağı
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı kırık fındık
5 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un






Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için fındık
Önce şerbeti 10 dk kaynatılır soğumaya bırakılır.
Tüm malzemelerle ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde toplar yapılarak yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.Üzerine fındık içi batırın.Önceden ısıtılmış 170_180 dereceli fırında kızarıncaya dek pişirin.Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti dökün.Şerbeti iyice çekince afiyetle yiyin👍🏻👍🏻sulenin_elinden'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments