Tam Ölçülü Kısır - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Nisan 2019 Pazartesi

Tam Ölçülü Kısır

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tam Ölçülü Kısır
Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salçası( 1 yemek domates salçası-1 yemek kaşığı biber salçası) 
1 çay bardağı sıvı yağı
1 tutam maydanoz
6- 7 dal yeşil soğan
 6 -7 dal kıvırcık
Damak zevkinize göre karabiber, kırmızı pul biber, limon, tuz






Hazırlanışı
Köftelik bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip ve 10 dakika kadar suyunu çekene kadar bekliyoruz. Soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. İçine salçamızı  ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Hazırladığımız sosu bulgurun içine ilave edip  iyice karıştırıyoruz. Bulgurumuz dinlenirken yeşilliklerimizi ince ince doğrayıp hazır ediyoruz. Soğuyan bulgurumuzun  üzerine yeşilliklerimizi ilave ediyoruz damak zevkine göre tuzu limonu ve baharatlarını atıp güzelce karıştırıyoruz.
Kısırı ister benım gıbı kek kalıbına koyarak servis edebilirsiniz veya Servis tabağına istediğimiz yeşillikler eşliğinde servis yapıyoruz. Afiyet olsun hilalin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments