Ramazan pidesi tasviri Ramazan pidesi nasıl yapılır?
İÇERİK YÖNETİCİSİ1 Haziran 20170
Ramazan pidesi tasviri pideyi evinde yapmak isteyenlerin sık sık aradığı bir tarif.Sizin için detaylı Ramazan pidesi tasviri vererek iftar sofralarınızı lezzetlendiriyoruz. İşte Ramazan pidesi tasviri…
Ramazan’ın gelmesiyle fırınlarda oluşan pide kuyruklarında zaman tüketmek istemeyenler, Ramazan pidesi tasviri için kolları sıvası. En hoş en lezzetli pideyi evinde yapacak olanlara özel verdiğimiz bu tanımımız hem pratik hem de lezzetli.
pembenar.com özel haberidirpmb
İşte ramazan pidesi tasviri
Ramazan pidesi için malzemeler
*1 kutu kuru hamur mayası
*2 bardak ılık süt
* ½ tatlı kaşığı toz şeker
* ½ bardak ılık su
* ½ bardak kadar akışkan yağ
*1 kaşık tuz
*5.5 bardak un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 kaşık akışkan yağ
*1 kaşık süt
* ½ kaşık yoğurt
*Susam
*Çörek otu
Ramazan pidesi yapılışı
Derin bir kabın içine, süt, şeker ve mayayı döküp 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra hamur için zorunlu olan değişik tüm malzemeleri ilave edin. Kıvamını alana kadar yoğurun. Şayet unu az ise ilave edebilirsiniz. Şayet kıvamını aldıysa 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
Daha sonra hamuru 3 parçaya ayırın ve her bir parçayı alinizi unlayarak açın. Açılan hamuru fırın tepsisine koyun. Daha sonra evvel dışını sonra iç kısımlarını bastırarak şekillendirin. Yarım saat kadar daha bekleyin. Üzerine çatal ile delikler açın.
En sonra üzeri için hazırladığımız karışımı sürün ve fırınlayın. 200 derecede üzeri kızarana kadar piştikten sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ramazan pidesi için püf noktalar
*Fırın tepsisine hamuru koymadan evvel yağlı kağıt serebilir ya da Mısır unu serpebilirsiniz.
*Hamura biçim verirken elinizi kesintisiz unlu suya daldırın. Aksi halde pişerken biçimini yitirir.
*Basmakalıp koşullarda hamurun içine konulan ılık su havaların sıcak olması ile soğuk olarak ilave edilebilir.
Kaynak:drsaglik.net
İÇERİK YÖNETİCİSİ1 Haziran 20170
Ramazan pidesi tasviri pideyi evinde yapmak isteyenlerin sık sık aradığı bir tarif.Sizin için detaylı Ramazan pidesi tasviri vererek iftar sofralarınızı lezzetlendiriyoruz. İşte Ramazan pidesi tasviri…
Ramazan’ın gelmesiyle fırınlarda oluşan pide kuyruklarında zaman tüketmek istemeyenler, Ramazan pidesi tasviri için kolları sıvası. En hoş en lezzetli pideyi evinde yapacak olanlara özel verdiğimiz bu tanımımız hem pratik hem de lezzetli.
pembenar.com özel haberidirpmb
Sponsorlu Bağlantılar
İşte ramazan pidesi tasviri
Ramazan pidesi için malzemeler
*1 kutu kuru hamur mayası
*2 bardak ılık süt
* ½ tatlı kaşığı toz şeker
* ½ bardak ılık su
* ½ bardak kadar akışkan yağ
*1 kaşık tuz
*5.5 bardak un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*1 kaşık akışkan yağ
*1 kaşık süt
* ½ kaşık yoğurt
*Susam
*Çörek otu
Ramazan pidesi yapılışı
Derin bir kabın içine, süt, şeker ve mayayı döküp 10 dakika kadar bekleyin. Daha sonra hamur için zorunlu olan değişik tüm malzemeleri ilave edin. Kıvamını alana kadar yoğurun. Şayet unu az ise ilave edebilirsiniz. Şayet kıvamını aldıysa 40 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
Daha sonra hamuru 3 parçaya ayırın ve her bir parçayı alinizi unlayarak açın. Açılan hamuru fırın tepsisine koyun. Daha sonra evvel dışını sonra iç kısımlarını bastırarak şekillendirin. Yarım saat kadar daha bekleyin. Üzerine çatal ile delikler açın.
En sonra üzeri için hazırladığımız karışımı sürün ve fırınlayın. 200 derecede üzeri kızarana kadar piştikten sonra yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Ramazan pidesi için püf noktalar
*Fırın tepsisine hamuru koymadan evvel yağlı kağıt serebilir ya da Mısır unu serpebilirsiniz.
*Hamura biçim verirken elinizi kesintisiz unlu suya daldırın. Aksi halde pişerken biçimini yitirir.
*Basmakalıp koşullarda hamurun içine konulan ılık su havaların sıcak olması ile soğuk olarak ilave edilebilir.
Kaynak:drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments