Sponsorlu Bağlantılar
TART KALIBINDA MUHALLEBİLİ REVANİ😋💯
Kesinlikle denemelisiniz yok böyle bir lezzet 😋😋🙊
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından az sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı hindistancevizi
Şerbeti için:
2su bardağı su
1 bucuk su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI: Öncelikle şerbet için su ve şekeri ocağa koyup 15 dk kaynatalım. limon suyunu ilave edip ocağı kapatalım.
Revani için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım İyice yağlanmış tart kalıbına döküp tezgaha birkaç kez kalıbı sertçe vuralım içinde kalan hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp ilk sıcaklığının çıktığından emin olunca ılık şerbeti kalıbın içindeki revaninin her yerine dökelim. Bu arada başka başka bir kapta muhallebi için un, nişasta, şeker ve hindistancevizini karıştırıp ocağa alalım sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Soğumuş olan revaniyi servis tabağına ters çevirelim. Ortasındaki boşluğa muhallebiyi yayalım. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin 'na tesekkurler.
Kesinlikle denemelisiniz yok böyle bir lezzet 😋😋🙊
Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından az sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı hindistancevizi
Şerbeti için:
2su bardağı su
1 bucuk su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI: Öncelikle şerbet için su ve şekeri ocağa koyup 15 dk kaynatalım. limon suyunu ilave edip ocağı kapatalım.
Revani için yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip karıştıralım İyice yağlanmış tart kalıbına döküp tezgaha birkaç kez kalıbı sertçe vuralım içinde kalan hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp ilk sıcaklığının çıktığından emin olunca ılık şerbeti kalıbın içindeki revaninin her yerine dökelim. Bu arada başka başka bir kapta muhallebi için un, nişasta, şeker ve hindistancevizini karıştırıp ocağa alalım sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Soğumuş olan revaniyi servis tabağına ters çevirelim. Ortasındaki boşluğa muhallebiyi yayalım. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments