Tepsi Kadayıf - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

2 Nisan 2019 Salı

Tepsi Kadayıf

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






TEPSİ KADAYIF
Malzemeler
750 gr çiğ kadayıf
250 gr tereyağ
1 kase ceviz
Şerbeti için
4.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup şekeri eritin ocağa alıp kaynatın.kaynayan şerbetin altını kısıp 8 dk kaynatıp kapatın.soğumaya bırakın.
Kadayıfları sofra bezinin üzerine döküp teltel havalandırıyoruz kadayıfta topaklanma veya un kalmasın diye.sonra elimizle parçalayarak geniş bir kaba alıyoruz.üzerine erittiğimiz teregağını döküp iyice harmanlıyoruz.40_45 cm lik fırın tepsisine yarısını eşit bir şekilde yerleştiriyoruz.kadayifın üzerine başka bir tepsiyi koyup üzerine baskı yaparak kadayıfları sıkıştırıyotuz (kadayıfın sıkılaşması önemli)ara kata istediğiniz ölçüde iri çekim ceviz serpiştirip kalan kadayıfı tekrar eşit bi şekilde tepsiye yayın.üzerine tekrar başka bir tepsiyi koyup kadayıflar düzleşip sıkılaşana kadar bastırın.160 derecelik fırında ağır ağır pişirin acele etmeyin.
👉🏻kadayıf ılık şerbet soğuk olucak
👉🏻ben kadayıf pişinde başka bir tepsiye ter çevirdim üzeri daha düzgün olsun diye
Yapacsklara kolay gelsin canlar afiyetle👍🏻💗merallin_mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments