Sponsorlu Bağlantılar
Asure Tarifi
MALZEMELER:(yaklasik 10-12 kase icin)
2 su bardagi asurelik bugday(yarma)
1 cay bardagi pirinc
1 su bardagi haslanmis nohut
1 su bardagi haslanmis fasulye
1 cay bardagi cekirdeksiz kuru üzüm
Yarim cay bardagi süt
7,8 tane kuru kayisi
7,8 adet kuru incir
1 cay bardagi kabuklari ayiklanmis badem
1 cimdik tuz
2 fincan seker
1 portakalin rendelenmis kabugu
Süslemek icin:
2 yemek kasigi susam (tavada hafif kavrulmus)
2,3 yemek kasigi findik
1 tane nar
2,3 adet incir
2 yemek kasigi hindistan cevizi
2 yemek kasigi antep fistigi
Yapilisi:Yarma öncelikle düdüklü tencereye alinir üzerine 3,4 su bardagi su konup kapagi kapatilir ve kaynadiktan sonra 20 dakika pisirilir,pisip kapagi acilinca genisce bir tencereye alinir üzerine yikanmis pirinc eklenip pisirilmeye devam edilir ara ara karistirlip suyu kontrol edilir az geldigi yerde kaynatilis su ilave edilir .Yarma ve pirinc yumusayinca sütü,yine islatilmis kuru üzüm ve küp küp dogranan kayisilar ve incirler ,haslanmis nohut,fasulye,portakal kabugu rendesi de eklenerek kivamina gelene dek kaynatilir en son sekeri ilave edilir iyice karistirilip asure ocaktan alinir ve kaselere bölünerek sogumaya burakilir iliyan asureler süslenmeye baslanir susami serpilir bademleri ve nar taneleri ve istenilen malzeme yerlestirdikten sonra servise hazir demektir afiyet olsun'a tesekkurler.
MALZEMELER:(yaklasik 10-12 kase icin)
2 su bardagi asurelik bugday(yarma)
1 cay bardagi pirinc
1 su bardagi haslanmis nohut
1 su bardagi haslanmis fasulye
1 cay bardagi cekirdeksiz kuru üzüm
Yarim cay bardagi süt
7,8 tane kuru kayisi
7,8 adet kuru incir
1 cay bardagi kabuklari ayiklanmis badem
1 cimdik tuz
2 fincan seker
1 portakalin rendelenmis kabugu
Süslemek icin:
2 yemek kasigi susam (tavada hafif kavrulmus)
2,3 yemek kasigi findik
1 tane nar
2,3 adet incir
2 yemek kasigi hindistan cevizi
2 yemek kasigi antep fistigi
Yapilisi:Yarma öncelikle düdüklü tencereye alinir üzerine 3,4 su bardagi su konup kapagi kapatilir ve kaynadiktan sonra 20 dakika pisirilir,pisip kapagi acilinca genisce bir tencereye alinir üzerine yikanmis pirinc eklenip pisirilmeye devam edilir ara ara karistirlip suyu kontrol edilir az geldigi yerde kaynatilis su ilave edilir .Yarma ve pirinc yumusayinca sütü,yine islatilmis kuru üzüm ve küp küp dogranan kayisilar ve incirler ,haslanmis nohut,fasulye,portakal kabugu rendesi de eklenerek kivamina gelene dek kaynatilir en son sekeri ilave edilir iyice karistirilip asure ocaktan alinir ve kaselere bölünerek sogumaya burakilir iliyan asureler süslenmeye baslanir susami serpilir bademleri ve nar taneleri ve istenilen malzeme yerlestirdikten sonra servise hazir demektir afiyet olsun'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments