Sponsorlu Bağlantılar
Ay Baklava
Hamuru
100 gr margarin
1yumurta
2yemek kaşığı yoğurt
2yemek kaşığı sirke
1küçük çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı su (200ml )
5 ,5 su bardağı un
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice karıştıralım
Yavaşça un ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım
Bezelere ayıralım her birini fincan tabağı büyüklüğünde nisastayla açalım aralarına buzdolabı poşeti veya streç sererek buzdolabında en az bir gece bekletellim (daha güzel açılması için)
açmak için nişasta
iç malzemesi 300 gr fındık
250 gr tereyağ
şerbet için 5 su bardağı 200 ml lık şeker aynı olçüde su bir kaç damla limon suyu
Şeker su ve limon suyunu tencereye alalım ve en az yarımsaat kaynatalım ve üzerindeki kabaran köpükler büyüdüğü zaman kepçeyle alıp tekrar yavaşça tencereye boşaltalım kepçede kalan son damlalar ağır akıyorsa olmuş demektir pişen baklavanın üzerine dökelim.'na tesekkurler.
Hamuru
100 gr margarin
1yumurta
2yemek kaşığı yoğurt
2yemek kaşığı sirke
1küçük çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı su (200ml )
5 ,5 su bardağı un
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice karıştıralım
Yavaşça un ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım
Bezelere ayıralım her birini fincan tabağı büyüklüğünde nisastayla açalım aralarına buzdolabı poşeti veya streç sererek buzdolabında en az bir gece bekletellim (daha güzel açılması için)
açmak için nişasta
iç malzemesi 300 gr fındık
250 gr tereyağ
şerbet için 5 su bardağı 200 ml lık şeker aynı olçüde su bir kaç damla limon suyu
Şeker su ve limon suyunu tencereye alalım ve en az yarımsaat kaynatalım ve üzerindeki kabaran köpükler büyüdüğü zaman kepçeyle alıp tekrar yavaşça tencereye boşaltalım kepçede kalan son damlalar ağır akıyorsa olmuş demektir pişen baklavanın üzerine dökelim.'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments