Sponsorlu Bağlantılar
🍃🍃Tarif:
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi sut
1 cay bar.yogurt
1 yumurta
1 yemek k. Sirke
1 kac damla limon suyu
Yarim cay k. Kabartma tozu
Cok az tuz
Alabildigi kadar un
Icine :ceviz
Arasina surmek icin.tereyag
Uzerine :125 gr tereyag
1bucuk su b. Siviyag
⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊
Serbet: 3 su b. Seker
3.5 su b. Su
1 kac damla limon suyu
⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊⚊
Malzemelerle yumusak bir hamur elde edilir.
Hamur biraz dinlendirilirse daha guzel bir sonuc elde edilir.cevizden az buyuk bezeler alinir.bezeleri acmak icinUnla nisasta karistirilir.ben yari yariya katiyorum.
Isteyen sadece nisastaylada acabilir.bezeler incecik buyukce acilir. 15 .16 tane lazim yukardaki sekil icin yufkalarin hepsini actiktan sonra tek tek aralarina az tereyag surerek ust uste serilir 16 yufkanin hepsi bitince oklava yada bir cetvel yardimiyla kare kare kesilir... bir cay k. Yardimiyla Icine ceviz konup muska seklinde ikiye katlanir. tepsiye dizilir .tereyag ve siviyag bir tavada kizdirilir tereyagin kopukleri bir suzgecle alinir.asiri kizgin olmasin.yag esit bir sekilde baklavalarin uzerine gezdirilir.180 dr firinda uzeri kizarana kadar pisirilir. Baklava soguduktan sonra uzerine ilik serbet gezdirilir 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments