Beyti - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Mayıs 2019 Çarşamba

Beyti

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Beyti
400 gr kıyma
2 yemek kaşığı kuyruk yahut iç yağı( rendelenmiş)
Yarım demet maydonoz
1-2 diş sarımsak
1 adet kırmızı kapya biber
Lavaş için;
Yarım demet maydonoz
1 diş sarımsak
Toz kırmızıbiber
Kırmızıbiber
Köpürtülmüş tereyağ
Üzeri için;
Süzme yoğurt






Salça sosu için:
1-2 yemek kaşığı domates salçası
Su
Tereyağ
Tuz baharatlar
Hazırlanışı;
Bir karıstırma kabına kıymayı alın ve içerisine çok ince kıyılmış maydonoz, sarımsak, kırmızı biber ve iç yağını alıp güzelce yoğurun.
Daha sonra bir şişe geçirip adana sekli verin ve bu şekilde 15 dakika kadar bekletin.
O sırada fırını en yüksek sıcaklıkta ısıtın ve fırına alın.
O sırada lavaş ekmeğinin üzerine ince doğranmış maydonoz, sarımsak ve toz kırmızıbiberi alın, birazda köpürtülmüş tereyağından gezdirin.
Fırından çıkardığınız kebapları ekmeğin soslu kısmı dışta kalacak sekilde sarın be 3 parmak kalınlığında kesın.
Servis yapacağınız tabağın ortasına süzme yoğurt koyun. Etrafına beytıleri dizin. Üzerine domates sosu gezdirin. En son köpürtülmüş tereyağından hafif gezdirip servis yapın.
Afiyet Olsun...Tarifi için turkuazkitchen'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments