Sponsorlu Bağlantılar
B U R G U B A K L A V A 🥨
Malzemeler
26 adet baklava yufkası
250 gram çekilmiş ceviz
200 gr tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Serbeti için su ve şekeri bir temcereye alıyoruz sadece seker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz kaynatınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatıyoruz tatlıdan önce yapalım ılık olsun 2baklava yufkasına aradına bişey sürmeden heryerine ceviz serpip ince bir oklayava saralım büzüştürüp fırın tepsisine alalım tereyağı eritip heryerine gelecek şekilde dökelim yağın dibindeki tortularını dökmeyin tatlınızın üstünde siyah noktalar olur 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim tatlımız sıcakken ılık şerbetimizi dökelim bir saat dinlendirdikten sonra servis edelim🤗💐 deneyen herkese afiyet olsun 'a tesekkurler.
Malzemeler
26 adet baklava yufkası
250 gram çekilmiş ceviz
200 gr tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı
Serbeti için su ve şekeri bir temcereye alıyoruz sadece seker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz kaynatınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatıyoruz tatlıdan önce yapalım ılık olsun 2baklava yufkasına aradına bişey sürmeden heryerine ceviz serpip ince bir oklayava saralım büzüştürüp fırın tepsisine alalım tereyağı eritip heryerine gelecek şekilde dökelim yağın dibindeki tortularını dökmeyin tatlınızın üstünde siyah noktalar olur 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim tatlımız sıcakken ılık şerbetimizi dökelim bir saat dinlendirdikten sonra servis edelim🤗💐 deneyen herkese afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments