Sponsorlu Bağlantılar
Çanak Köfte
350 gr kadar kıyma(kişi sayınıza göre kıymayı çoğaltabilirsiniz)
Kıvamını ayarlamak için galeta unu
1 yumurta
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz karabiber pulbiber(arzunuza göre)
Bezel ye ve havuc kendim hasladim ben dilerseniz siz hazir garnitur kullana bilirsiniz (yaninda firinda patates yaptigim icin icerisine patates eklemedim tercih sizin )
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Kıymayı ,yoğurma kabına alıp soğanı ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkıp ,kıymanın içine ilave ediyoruz.
Galeta unu, yumurta ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Elimizle içli köfte yapar gibi oyarak kase şekli verip firin tepsisine diziyoruz
Köftelerin içini de garnitürlerle iyice dolduruyoruz.
Salçayı 1 bardak suyla inceltip köftelerin yanlarına döküp 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sonra fırından çıkarıp köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip eriyene kadar bir kaç dakika daha fırında bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz. 👌
Afiyet olsun . 'a tesekkurler.
350 gr kadar kıyma(kişi sayınıza göre kıymayı çoğaltabilirsiniz)
Kıvamını ayarlamak için galeta unu
1 yumurta
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz karabiber pulbiber(arzunuza göre)
Bezel ye ve havuc kendim hasladim ben dilerseniz siz hazir garnitur kullana bilirsiniz (yaninda firinda patates yaptigim icin icerisine patates eklemedim tercih sizin )
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Kıymayı ,yoğurma kabına alıp soğanı ve sarımsağı rendeleyip suyunu sıkıp ,kıymanın içine ilave ediyoruz.
Galeta unu, yumurta ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Elimizle içli köfte yapar gibi oyarak kase şekli verip firin tepsisine diziyoruz
Köftelerin içini de garnitürlerle iyice dolduruyoruz.
Salçayı 1 bardak suyla inceltip köftelerin yanlarına döküp 200 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Daha sonra fırından çıkarıp köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar ekleyip eriyene kadar bir kaç dakika daha fırında bekletip sıcak sıcak servis ediyoruz. 👌
Afiyet olsun . 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments