Çok Hafif Kedidilli Cup
Malzemeler;
Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
5o gram tereyağı,
1 paket krem şanti (tek paket)
1 paket vanilya.
Çikolata sosu için;
1,5 su bardağı süt,
1,5 su bardağı su,
1,5 yemek kaşığı un,
2,5 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı şeker,
60 gram sütlü çikolata,
25 gram tereyağı.
Arası için;
1 paket kedi dili,
Islatmak için;
1 su bardağı süt,
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar 🙋🏻♀️
Herşeyi kendimiz yaptığımız çok nefis ve bi o kadar da hafif, tadına doyum olmayan yedikçe yediren muhteşem bir tatlı tarifi vereceğim tamda sütlü, çikolatalı severler için hafif bir lezzet! 😍👌🏻🍧
O halde yapılışına geçelim; 💁🏻♀️
Öncelikle çikolata sosunu yapmaya başlayalım;
Küçük bir tencerenin içerisine gerekli malzemeleri alalım ve orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra çikolatasını ve tereyağını da ekleyelim ve soğumaya bırakalım soğuyana kadar ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.☝🏻✔
Muhallebisini yapmak için; orta boy bir tencerenin içerisine kuru malzemeleri koyalım, ardından sütünü de ilave edip, orta ateşte kaynayana kadar karşıtıralım kaynayınca soğuması için bir kenarda bekletelim, soğuduktan sonra mikserle 5 dk kadar çırpalım. Kedi dillerini ortadan ikiye kırıp, sütle ıslatalım ve cupların içerisine yapıştırarak kenarlarına dizelim. Mahallebisinden cuplara paylaştıralım, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosumuzuda muhallebinin üzerine döküp, dileğimize göre süsleyelim. Ben üzerini süslemek için; toppic beyaz çikolatalı sos kullandım çikolata sosunun üzerine daire şekiller yaptım kürdanla desen oluşturdum. Sizde dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 😉
Malzemeler;
Muhallebisi için;
1 litre süt,
1 su bardağı un,
5o gram tereyağı,
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı şeker,1 paket krem şanti (tek paket)
1 paket vanilya.
Çikolata sosu için;
1,5 su bardağı süt,
1,5 su bardağı su,
1,5 yemek kaşığı un,
2,5 yemek kaşığı kakao,
1 çay bardağı şeker,
60 gram sütlü çikolata,
25 gram tereyağı.
Arası için;
1 paket kedi dili,
Islatmak için;
1 su bardağı süt,
YAPILIŞI;
Öncelikle merhaba arkadaşlar 🙋🏻♀️
Herşeyi kendimiz yaptığımız çok nefis ve bi o kadar da hafif, tadına doyum olmayan yedikçe yediren muhteşem bir tatlı tarifi vereceğim tamda sütlü, çikolatalı severler için hafif bir lezzet! 😍👌🏻🍧
O halde yapılışına geçelim; 💁🏻♀️
Öncelikle çikolata sosunu yapmaya başlayalım;
Küçük bir tencerenin içerisine gerekli malzemeleri alalım ve orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra çikolatasını ve tereyağını da ekleyelim ve soğumaya bırakalım soğuyana kadar ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın.☝🏻✔
Muhallebisini yapmak için; orta boy bir tencerenin içerisine kuru malzemeleri koyalım, ardından sütünü de ilave edip, orta ateşte kaynayana kadar karşıtıralım kaynayınca soğuması için bir kenarda bekletelim, soğuduktan sonra mikserle 5 dk kadar çırpalım. Kedi dillerini ortadan ikiye kırıp, sütle ıslatalım ve cupların içerisine yapıştırarak kenarlarına dizelim. Mahallebisinden cuplara paylaştıralım, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosumuzuda muhallebinin üzerine döküp, dileğimize göre süsleyelim. Ben üzerini süslemek için; toppic beyaz çikolatalı sos kullandım çikolata sosunun üzerine daire şekiller yaptım kürdanla desen oluşturdum. Sizde dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 😉
'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments