Erzincan Yöresinden Unlu Kete - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Mayıs 2019 Cumartesi

Erzincan Yöresinden Unlu Kete

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ERZİNCAN YÖRESİNDEN UNLU KETE
Yumuşacik kat kat nefis bir Kete oluyor. 
Ister Iftara çorbanin yanina ister Sahurda peynir domatesle servis edebilirsiniz. 
Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun💐
Buyrun Malzemeler⤵️
Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı
🔹️1 Yumurta aki
🔹️1 su bardağı ılık Süt
🔹️yarim su bardağı ılık su
🔹️çeyrek su bardağı Sıvıyağ
🔹️3 tatli kaşığı Şeker
🔹️1 tatli kaşığı Tuz
🔹️1 Paket Tozmaya (veya yarim paket Yaşmaya)
🔹️4/4,5 su bardağı Un(dikkatli ekleyin lütfen)






Unlu Harç:
🔹️1,5 su bardağı Un
🔹️125 gr Tereyağ
🔹️fiske tuz 
Ara katlar için:
🔹️125 gr Tereyağ (istege göre artirilabilir)
Yüzeyine sürmek için:
🔹️1 Yumurta Sarısı
🔹️2 tatli kaşığı Süt
🔹️1 çay kaşığı Pekmez
🔹️Susam 
Pişme Süresi:
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 200°Fırında yaklaşık 35/40 dakika Pişicek.
🔹️Keteleriniz Servise hazirdir. 
Kolay gelsin ⚘masmavi3_mutfakta'ya tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments