Sponsorlu Bağlantılar
ERZİNCAN YÖRESİNDEN UNLU KETE
Yumuşacik kat kat nefis bir Kete oluyor.
Ister Iftara çorbanin yanina ister Sahurda peynir domatesle servis edebilirsiniz.
Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun💐
Buyrun Malzemeler⤵️
Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı
🔹️1 Yumurta aki
🔹️1 su bardağı ılık Süt
🔹️yarim su bardağı ılık su
🔹️çeyrek su bardağı Sıvıyağ
🔹️3 tatli kaşığı Şeker
🔹️1 tatli kaşığı Tuz
🔹️1 Paket Tozmaya (veya yarim paket Yaşmaya)
🔹️4/4,5 su bardağı Un(dikkatli ekleyin lütfen)
Unlu Harç:
🔹️1,5 su bardağı Un
🔹️125 gr Tereyağ
🔹️fiske tuz
Ara katlar için:
🔹️125 gr Tereyağ (istege göre artirilabilir)
Yüzeyine sürmek için:
🔹️1 Yumurta Sarısı
🔹️2 tatli kaşığı Süt
🔹️1 çay kaşığı Pekmez
🔹️Susam
Pişme Süresi:
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 200°Fırında yaklaşık 35/40 dakika Pişicek.
🔹️Keteleriniz Servise hazirdir.
Kolay gelsin ⚘ 'ya tesekkurler.
Yumuşacik kat kat nefis bir Kete oluyor.
Ister Iftara çorbanin yanina ister Sahurda peynir domatesle servis edebilirsiniz.
Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun💐
Buyrun Malzemeler⤵️
Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı
🔹️1 Yumurta aki
🔹️1 su bardağı ılık Süt
🔹️yarim su bardağı ılık su
🔹️çeyrek su bardağı Sıvıyağ
🔹️3 tatli kaşığı Şeker
🔹️1 tatli kaşığı Tuz
🔹️1 Paket Tozmaya (veya yarim paket Yaşmaya)
🔹️4/4,5 su bardağı Un(dikkatli ekleyin lütfen)
Unlu Harç:
🔹️1,5 su bardağı Un
🔹️125 gr Tereyağ
🔹️fiske tuz
Ara katlar için:
🔹️125 gr Tereyağ (istege göre artirilabilir)
Yüzeyine sürmek için:
🔹️1 Yumurta Sarısı
🔹️2 tatli kaşığı Süt
🔹️1 çay kaşığı Pekmez
🔹️Susam
Pişme Süresi:
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 200°Fırında yaklaşık 35/40 dakika Pişicek.
🔹️Keteleriniz Servise hazirdir.
Kolay gelsin ⚘ 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments