EŞKENE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Mayıs 2019 Salı

EŞKENE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
EŞKENE
Malzemeler
Terbiyesi için;
✅1 kilo tavuk eti
✅2 orta boy soğan
✅1 tatlı kaşığı tuz
✅1 tatlı kaşığı salça
✅1 çay kaşığı karabiber
✅1 tatlı kaşığı pul biber
✅4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
✅Sıvı yağ






Yemeğin hazırlanması için malzemeler; 
✅1 litre sıcak su
✅5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
✅1 yemek kaşığı salça
✅1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Tavuklar iyice temizlenir. Derin bir kaba alıp üzerine halka doğranmış Soğanları tuzu karabiberi pul biberi Salçayı yağı ekleyip iyice karıştırıyoruz. Bir saatten az olmamak şartıyla bekletiyoruz. Sonra derin bir tavaya sıvı yağ alıp tavukları soğanlarından temizleyip kızartıyoruz. Tüm tavukları kızarttıktan sonra başka bir tencereye az sıvı yağ alıp bir yemek kaşığı Salça ekleyip kavuruyoruz. Tavukları ekleyip sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar ağır ağır kaynatiyoruz.. Afiyet olsun.
**Mutlaka pirinç pilavı ile birlikte yiyin**nevinin_mutfagi21'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments