Sponsorlu Bağlantılar
Fındıklı Güllac
10 yaprak Güllaç yaprağı
10 sb süt ( 2 litre kadar )
10 yemek kaşığı şeker
2 vanilya (gullacin içindeki nisastanin ağırlığını alıp güzel bir aroma veriyor. .)
Ve biraz iri çekilmiş fındık ..
Ceviz de olur ancak gullaci karartiyor biraz. .
Ceviz Kullanacaksaniz da rondodan geçirmeyin..elinizle ufak ufak kırın. .yoksa karariyor..
Hazırlanışı
Sütün içine şekeri vanilyayı atıp ocağa alalım. İliktan bir tık ilerde daha sıcak olacak sekilde ısıtalım. Kaynamayacak ✋☝kaynarsa Güllaç hamur olur ☝
Sıcaklığı az olursa da yapraklar yumusamaz ✋☝..
Sütü isittik. .karıştırıp içindeki vanilya ve şekeri erittik. .
Tepsiye gullacin birini ikiye 3 e bölüp yayalım. 1 - 2 kepçe süt koyalım. Üstüne tekrar Güllaç yaprağını bölüp serelim tekrar süt koyalım. Yapraklari Makasla da kesebilirsiniz ☝
İlk 5 tane bu şekilde kesip yaydiktan sonra, ortaya çekilmiş fındığı koyalım. Sonra Güllaç lari bölüp yaymaya üstüne de süt gezdirmeye devam edelim. En son kalan sütü gullacin üstüne Boca edelim ve 3 -4 saat sütünü çekmesi için kenara alalım. Soğuyunca dolapta dinlendirelim 👍istediğiniz gibi süsleyip yiyebilirsiniz 😉 ..dibinde kalan sutu de kasiklayin gitsin 😉afiyetler olsun 😊 bir begeni alırım artıkın 'e tesekkurler.
10 yaprak Güllaç yaprağı
10 sb süt ( 2 litre kadar )
10 yemek kaşığı şeker
2 vanilya (gullacin içindeki nisastanin ağırlığını alıp güzel bir aroma veriyor. .)
Ve biraz iri çekilmiş fındık ..
Ceviz de olur ancak gullaci karartiyor biraz. .
Ceviz Kullanacaksaniz da rondodan geçirmeyin..elinizle ufak ufak kırın. .yoksa karariyor..
Hazırlanışı
Sütün içine şekeri vanilyayı atıp ocağa alalım. İliktan bir tık ilerde daha sıcak olacak sekilde ısıtalım. Kaynamayacak ✋☝kaynarsa Güllaç hamur olur ☝
Sıcaklığı az olursa da yapraklar yumusamaz ✋☝..
Sütü isittik. .karıştırıp içindeki vanilya ve şekeri erittik. .
Tepsiye gullacin birini ikiye 3 e bölüp yayalım. 1 - 2 kepçe süt koyalım. Üstüne tekrar Güllaç yaprağını bölüp serelim tekrar süt koyalım. Yapraklari Makasla da kesebilirsiniz ☝
İlk 5 tane bu şekilde kesip yaydiktan sonra, ortaya çekilmiş fındığı koyalım. Sonra Güllaç lari bölüp yaymaya üstüne de süt gezdirmeye devam edelim. En son kalan sütü gullacin üstüne Boca edelim ve 3 -4 saat sütünü çekmesi için kenara alalım. Soğuyunca dolapta dinlendirelim 👍istediğiniz gibi süsleyip yiyebilirsiniz 😉 ..dibinde kalan sutu de kasiklayin gitsin 😉afiyetler olsun 😊 bir begeni alırım artıkın 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments