Fındıklı limonlu şekerpare💐
125 gr oda sıcaklığında ki tereyagi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı seker
1 çay bardagi irmik
1 çay bardağı ince çekilmiş findik
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un -
💐Şerbeti icin 💐
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Bir kac damla Limon suyu
Hazirlanisi
Yag, seker ,yumurta irmik ,findik limon kabuğu rendesi karıştırma kabında iyice karıştırıp vanilya kabartma tozu ve unu katip yumuşak bir hamur yoğuralım resimdeki gibi sekil verip üzerine yumurta sarisini sürüp 175 derecede kızarana kadar pişirelim . Alt kısmi cabuk pişiyor onun icin orta katın bir üstünde pişirelim .pişince tatlı sıcak serbet soğuğa yakın ilik olacak şekilde dökelim serbetini cekince tatlımız hazır . Afiyet olsun 'na tesekkurler.,
125 gr oda sıcaklığında ki tereyagi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı seker
1 çay bardagi irmik
1 çay bardağı ince çekilmiş findik
Sponsorlu Bağlantılar
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak )1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un -
💐Şerbeti icin 💐
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Bir kac damla Limon suyu
Hazirlanisi
Yag, seker ,yumurta irmik ,findik limon kabuğu rendesi karıştırma kabında iyice karıştırıp vanilya kabartma tozu ve unu katip yumuşak bir hamur yoğuralım resimdeki gibi sekil verip üzerine yumurta sarisini sürüp 175 derecede kızarana kadar pişirelim . Alt kısmi cabuk pişiyor onun icin orta katın bir üstünde pişirelim .pişince tatlı sıcak serbet soğuğa yakın ilik olacak şekilde dökelim serbetini cekince tatlımız hazır . Afiyet olsun 'na tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments