Sponsorlu Bağlantılar
Gül Reçeli
Malzemeler:
-25 adet iri kokulu gül (has gül)
-5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı: Gül yapraklarını iyice yıkayıp süzgeçten fazla suyunu süzdürün.
Derin bir tencereye şekerin yarısını koyun ve üzerine suyu süzülen gül yapraklarını ekleyip kalan şekeri gül yapaklarının üzerine döküp tencerenin ağzını kapatıp 1 gece oda sıcaklığında bekletin.
Tencereyi ocağa koyup üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alıncaya kadar kaynatıp limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Kuru kavanozlara reçeli koyup ağzını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.Pembe Tatlar'a tesekkurler.
Malzemeler:
-25 adet iri kokulu gül (has gül)
-5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı: Gül yapraklarını iyice yıkayıp süzgeçten fazla suyunu süzdürün.
Derin bir tencereye şekerin yarısını koyun ve üzerine suyu süzülen gül yapraklarını ekleyip kalan şekeri gül yapaklarının üzerine döküp tencerenin ağzını kapatıp 1 gece oda sıcaklığında bekletin.
Tencereyi ocağa koyup üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte ara ara karıştırarak kıvam alıncaya kadar kaynatıp limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
Kuru kavanozlara reçeli koyup ağzını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra istediğiniz zaman açıp tüketebilirsiniz.Pembe Tatlar'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments