Sponsorlu Bağlantılar
ISPANAK YATAĞINDA YUMURTALI KÖFTE
KÖFTE MALZEMELERİ :
500 Gr dana kıyma ( iki kere çekilmiş )
200 Gr kuzu kıyma ( iki kere çekilmiş )
1 Adet soğan (rendelenmiş )
2-3 Diş sarımsak ( rendelenmiş )
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı galeta unu
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz , karabiber ,toz kırmızı biber
Köfte sayısınca yumurta ve kaşar dilimi
ISPANAK YATAĞI MALZEMELERİ :
1 Kg yıkanmış ve doğranmış ıspanak
1 Adet yemeklik doğranmış soğan
2 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Ispanağı yumuşatmak için kaynar su
YAPILIŞI : Köfte için gerekli olan malzemeler derin bir karıştırma kabına alınarak iyice yoğurulur. Unutmayın ki iyi yoğurulmuş köfte her zaman daha lezzetli olur. Ben yaklaşık 15 dakika yoğurdum. Yoğurduğunuz köfte harcını buzdolabında dinlenmeye bırakın. Yıkanmış ve doğranmış ıspanak derin bir kaba konularak üzerine kaynar su dökülür. Yumuşamaya bırakılan ıspanaklar bir kenarda beklerken iki yemek kaşığı tereyağı tencereye alınırak eritilir. Eriyen tereyağında yemeklik doğranmış soğanlar hafifçe kavurulur. Yumuşayan ıspanakların suyu sıkılarak soğanlara ilave edilir. Tuzu eklenir. Ispanakların rengi dönene kadar yaklaşık on dakika kadar sotelenmeye devam edilir ve ateşten indirilir. Simit şekli verilen köfteler ıspanak yatağına yerleştirilir ve 200 dereceye ısıtılmış fırında 'e tesekkurler.
KÖFTE MALZEMELERİ :
500 Gr dana kıyma ( iki kere çekilmiş )
200 Gr kuzu kıyma ( iki kere çekilmiş )
1 Adet soğan (rendelenmiş )
2-3 Diş sarımsak ( rendelenmiş )
1 Yumurta
3 Yemek kaşığı galeta unu
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1 Tatlı kaşığı domates salçası
Tuz , karabiber ,toz kırmızı biber
Köfte sayısınca yumurta ve kaşar dilimi
ISPANAK YATAĞI MALZEMELERİ :
1 Kg yıkanmış ve doğranmış ıspanak
1 Adet yemeklik doğranmış soğan
2 Yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Ispanağı yumuşatmak için kaynar su
YAPILIŞI : Köfte için gerekli olan malzemeler derin bir karıştırma kabına alınarak iyice yoğurulur. Unutmayın ki iyi yoğurulmuş köfte her zaman daha lezzetli olur. Ben yaklaşık 15 dakika yoğurdum. Yoğurduğunuz köfte harcını buzdolabında dinlenmeye bırakın. Yıkanmış ve doğranmış ıspanak derin bir kaba konularak üzerine kaynar su dökülür. Yumuşamaya bırakılan ıspanaklar bir kenarda beklerken iki yemek kaşığı tereyağı tencereye alınırak eritilir. Eriyen tereyağında yemeklik doğranmış soğanlar hafifçe kavurulur. Yumuşayan ıspanakların suyu sıkılarak soğanlara ilave edilir. Tuzu eklenir. Ispanakların rengi dönene kadar yaklaşık on dakika kadar sotelenmeye devam edilir ve ateşten indirilir. Simit şekli verilen köfteler ıspanak yatağına yerleştirilir ve 200 dereceye ısıtılmış fırında 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments