Kıbrıs Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Mayıs 2019 Cuma

Kıbrıs Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kıbrıs Tatlısı
Kek için
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardagindan 1 parmak eksik siviyag
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardagi hindistan cevizi
1 çay bardağı dolusu galeta unu
1 pkt kabarma tozu
1 paket vanilya 🔊Muhallebi için
3 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
Yarım su bardağı nişasta
1 poşet kremsanti 🔊Şerbet için
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su





Hazırlanışı:
Kek için yumurta ve şekeri cirpin. Diğer malzemelerde ekleyin karistirin. Yağlanmış kare borcama dökün. Önceden isitilimis 170-180 derecelik firinda pişirin. (Benim kek yaklaşık 15 dakika da pisti) Kek pişerken şerbeti ve muhallebiyi yapalim.
Şerbeti için, Su ve şekeri tencereye koyun. Kaynamaya başladıktan sonra 10-12 dakika kisik ateşte kaynatilip ocaktan alin.
Muhallebi malzemelerini kremsanti hariç tencereye alin. Koyulaşana kadar karistirilarak pişirin. Soğuduğunda krem santi ekleyin ve mikserle 10 dk çırpın.
Firindan cikardiginiz keki ilimaya birakin. Ilk sıcaklığı geçen şerbeti, ılık keke dökün Sonra muhallebisini döküp düzeltin. Üzerine bolca hindistancevizi serpin. Çilek ile susledikten sonra dolapta dinlendirelim 
farkli_yemek_tarifleri'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments