Leopar Poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mayıs 2019 Pazar

Leopar Poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
LEOPAR POĞAÇA 
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un 
ÜZERİ İÇİN :
1 su bardağı pirinç unu
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağından biraz fazla su
Içi için peynir maydonoz 






Hazırlanışı
Öncelikle süt, şeker ve mayayı yoğurma kabımızın içinde karıştırıyoruz.
Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyor, Tuzunu ve unu ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra leopar görüntüsünü vermek için üst malzemesini hazırlıyoruz.
Üstü için gerekli malzemeleri bir kabın içine koyup iyice karıştırıyor kek hamuru kıvamında bir karışım elde ediyoruz. (Çok sulu olmamalı yoksa hamurların üzerinde durmaz hepsi tepsiye akar).
Hamurlara yuvarlak şekil verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Hazırladığımız karışımı yarım santim kalınlığında üzerlerine yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 190 derecede pişiriyoruz afiyet olsun Tarifi için pinarin_sunumlarii'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments