Sponsorlu Bağlantılar
Orjinal Ramazan Pidesi
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya(küçük paketlerden)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 buçuk tatli kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
200 ml’lik bardakla 7 su bardağı kadar un
🍃Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu ve susam
🍃Hazırlanışi
Öncelikle mayayi ılık suyu ılık sütü toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekliyoruz.Daha sonra sıvı yağı tuzu ve unu aza azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, mayalanması için yaklaşık 45-50 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. Yağlı kağıt serdiğiniz orta boy yuvarlak tepsinin tabanina bezenin bir tanesini koyup elimizi hafif yağlayıp parmaklarımızla hafif hareketlerle tepsinin büyüklüğünde açıyoruz.Daha sonra parmak uçlarınızla üzerini pide şeklinde şekillendiriyoruz.Diğer bezeyede farklı bir tepside aynı işlemi gerçekleştiriyoruz onuda ayni şekilde parmak uçlarınızla şekillendirip tepsi mayası için yarim saat bekletiyoruz. Pidelerimiz kabardıktan sonra aynı yerlerden tekrar parmak uçlarınızla üzerinden geçtikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, pidelerin üzerine sürüyoruz.Orta kısımına corek otu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkan pidelerin ilk sıcaklığı geçene kadar üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. 'na tesekkurler.
En Beğenilen 3 Kaşık Tatlısı Tarifine Bakmadan Geçmeyin.......
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya(küçük paketlerden)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 buçuk tatli kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
200 ml’lik bardakla 7 su bardağı kadar un
🍃Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu ve susam
🍃Hazırlanışi
Öncelikle mayayi ılık suyu ılık sütü toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerini kapatıp yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekliyoruz.Daha sonra sıvı yağı tuzu ve unu aza azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, mayalanması için yaklaşık 45-50 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz. Yağlı kağıt serdiğiniz orta boy yuvarlak tepsinin tabanina bezenin bir tanesini koyup elimizi hafif yağlayıp parmaklarımızla hafif hareketlerle tepsinin büyüklüğünde açıyoruz.Daha sonra parmak uçlarınızla üzerini pide şeklinde şekillendiriyoruz.Diğer bezeyede farklı bir tepside aynı işlemi gerçekleştiriyoruz onuda ayni şekilde parmak uçlarınızla şekillendirip tepsi mayası için yarim saat bekletiyoruz. Pidelerimiz kabardıktan sonra aynı yerlerden tekrar parmak uçlarınızla üzerinden geçtikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, pidelerin üzerine sürüyoruz.Orta kısımına corek otu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkan pidelerin ilk sıcaklığı geçene kadar üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz. 'na tesekkurler.
En Beğenilen 3 Kaşık Tatlısı Tarifine Bakmadan Geçmeyin.......
Sponsorlu Bağlantılar
Denenmisdir
YanıtlaSil