Orjinal Ramazan Pidesi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Mayıs 2019 Çarşamba

Orjinal Ramazan Pidesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Orjinal Ramazan Pidesi
Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya(küçük paketlerden)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 buçuk tatli kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
200 ml’lik bardakla 7 su bardağı kadar un
🍃Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu ve susam






🍃Hazırlanışi
Öncelikle mayayi ılık suyu ılık sütü toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerini kapatıp  yaklaşık 10 dakika kabarmasını bekliyoruz.Daha sonra  sıvı yağı tuzu ve unu aza azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur  yoğuruyoruz.Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, mayalanması için yaklaşık 45-50 dk mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru  iki eşit parçaya bölüyoruz. Yağlı kağıt serdiğiniz orta boy yuvarlak  tepsinin tabanina bezenin bir tanesini koyup elimizi hafif yağlayıp parmaklarımızla hafif hareketlerle tepsinin  büyüklüğünde açıyoruz.Daha sonra parmak uçlarınızla üzerini pide şeklinde şekillendiriyoruz.Diğer bezeyede farklı bir tepside aynı işlemi gerçekleştiriyoruz onuda ayni şekilde  parmak uçlarınızla şekillendirip tepsi mayası için yarim saat bekletiyoruz. Pidelerimiz kabardıktan sonra aynı yerlerden tekrar parmak uçlarınızla üzerinden geçtikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, pidelerin üzerine sürüyoruz.Orta kısımına corek otu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkan pidelerin ilk sıcaklığı geçene kadar üzerini örtüp  dinlenmeye bırakıyoruz.hilalin_mutfagi_'na tesekkurler.
En Beğenilen 3 Kaşık Tatlısı  Tarifine Bakmadan Geçmeyin.......

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
1 yorum:
comments